Termeni si conditii

Termeni si Conditii

Conditii de calatorie


Transportul bagajelor

 • Persoanele care calatoresc cu autocarul pot fi insotite de bagaje dar nu mai mult de un bagaj de cala in greutate maxima de 20 kg si un singur bagaj de mana in greutate maxima de 10 kg. In cazul depasirii numarului de 1 bagaj de cala, acestea se taxeaza separat cu 10 lei/bagaj de catre agentiile Normandia sau de catre conducatorul auto.
 • In salonul autocarului pot fi transportate numai bagajele de mana care pot fi tinute in mana sau in spatiul de deasupra scaunului pe care il ocupa pasagerul.
 • Obiectele de valoare, banii si actele nu vor fi introduse in bagajele transportate in cala pentru bagaje, acestea fiind in grija calatorilor (nu raspundem in caz de pierdere sau furt)
 • Calatorii sunt obligati sa-si supravegheze pe traseu precum si in statiile de oprire bagajele transportate in cala de bagaje precum si bagajele transportate in salonul autocarului.
 • In caz de furt sau pierdere a bagajelor taxate de catre agentii si transportate in autocarele firmei Normandia in calele de bagaje, valoarea despagubirii este de 100 lei. Despagubirea se face de catre firma de asigurare sau de catre firma Normandia in functie de rezultatul cercetarilor.
 • Persoanele transportate la bordul autocarelor Normandia precum si bagajele acestora sunt asigurate pentru riscul in caz de accidente.

TRANSPORTUL ANIMALELOR DE COMPANIE

Conform directivelor Comisiei Europene in autocarele Normandia animalele de companie pot fi transportate doar in cala de bagaje daca indeplinesc simultan urmatoarele conditii:

 • sa fie anuntate odata cu achizitionarea biletelor de calatorie atat pentru proprietar cat si pentru animalul sau de companie.Biletele vor fi cumparate anticipat iar pretul biletului pentru animalul de companie este acelasi ca al stapanuilui dar fara reduceri. In cazul prezentari cu anumalul la imbarcare, conducatorul auto are posibilitatea sa elibereze bon fiscal ca "Diferenta Bilet" doar in cazul in care sunt intrunite conditiile de transport.
 • sa posede documentele specifice pentru animalul de companie
 • animalul sa fie curat si sanatos
 • sa posede carnet de sanatate in care sa fie mentionat "clinic sanatos" de catre medicul veterinar
 • sa fie transportat in cusca de transport standard IATA.

Personalul angajat al firmei Normandia are dreptul sa dispuna daca animalul este sau nu acceptat la transport avand in vedere indeplinirea conditiilor obligatorii de transport precum si tinand cond de gradul de ocupare al autocarului.


Modificarea sau restituirea contravalorii biletelor cumparate anticipat din agentiile Normandia

 • Orice modificare a datei înscrisă pe biletul de călătorie se va anunta cu minim 48 ore inaintea plecarii. In aceasta situatie modificarea se va face fara penalizare si doar in limita locurilor disponibile pentru cursa solicitata ulterior.
 • Orice  renuntare la biletul de calatorie se va anunta in scris (prin email sau direct la agentiile firmei) cu minim 48 de ore inaintea plecarii. In aceasta situatie restituirea contravalorii biletului se va face cu retinerea a 20% din valoarea biletului de calatorie neutilizat. In caz de renuntare, dupa termenul de mai sus, nu se mai ramburseaza costul biletului, intrucat calatorul are dreptul de a-si reprograma plecarea intr-o alta zi in conditiile enumerate mai sus. Regula nu se aplica si pentru biletele achizitionate online.

NOTA DE INFORMARE

PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date va intra in vigoare incepand cu 25 mai 2018 si poate fi descarcat de pe http://www.dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=1262

SOC. NORMANDIA SERVICE SRL cunoaște importanța prelucrării datelor cu caracter personal și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora prin respectarea Regulamentului 679/2016.

SOC. NORMANDIA SERVICE SRL, cu sediul în Horezu, str. General Magheru, nr. 1, jud. Valcea, colecteaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră în scopul prestarii unui serviciu la cererea dvs. Datele colectate nu vor fi prelucrate in alte scopuri. Datele vor fi dezvăluite doar autoritatilor statului in temeiul obligatiilor legale.

Ce drepturi aveti si cum puteti beneficia de acestea?

Conform Regulamentului 679/2016 beneficiați de urmatoarele drepturi la informare și acces:

 • Dreptul de acces - poți obține din partea operatorului o confirmare privind prelucrarea datelor cu caracter personal și informații cu privire la modalitatea în care sunt prelucrate datele tale;
 • Dreptul la portabilitatea datelor - poți solicita să primești, în anumite condiții, datele personale pe care ni le-ai furnizat, poți solicita ca respectivele date să fie transmise altui operator;
 • Dreptul la opoziție - te poți opune prelucrării datelor atunci când prelucrarea are în vedere un interes legitim al operatorului;
 • Dreptul la rectificare – poți solicita corectarea fără întârzieri nejustificate a datelor inexacte;
 • Dreptul la ștergerea datelor ("dreptul de a fi uitat”) - poți solicita ca operatorul să îți șteargă datele personale;
 • Dreptul la restricționarea prelucrării - poți cere restricționarea prelucrării datelor;
 • Dreptul de a depune plângere - poți apela la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal în situația unei încălcalcari a drepturilor;
 • Dreptul de retragere a consimțământului - în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul tău, ți-l poți retrage oricând;
 • Dreptul de a nu fi supus unor decizii automate.

Pentru exercitarea acestor drepturi, puteți adresa societății o cerere scrisă, datată și semnată la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Orice solicitare se va soluționa într-un termen de 15 zile. În cazul în care încălcarea securității datelor cu caracter personal este susceptibilă să genereze un risc ridicat pentru drepturile și libertățile dumneavoastră, veți fi informat fără întârzieri nejustificate cu privire la această încălcare.

                                                                                      Echipa NORMANDIA SERVICE

 

Autentificare