Termeni si conditii

Termeni si Conditii

Conditii de calatorie


Transportul bagajelor

Regulament general privind transportul de bagaje si colete

SC Normandia Service SRL va garanteaza cele mai sigure si rapide servicii de transport persoane, dar si de transport bagaje. Autocarele sunt dotate cu spatiu suplimentar pentru bagaje si colete, astfel incat sa ajunga in cele mai optime conditii la destinatia dumneavoastra.

 • Conditiile si regulile generale pentru transportul de bagaje gratuite si suplimentare:

  1. Călătorul poate să ia cu el in autocar, în mod gratuit, bagaj de mână, de maximum 7 kg, in compartimentul situat deasupra locului ocupat si un bagaj in cala de maximum 25kg, pe baza biletului de calatorie.
  2. Bagajele de mână trebuie să fie ușor de manipulat, bine ambalate, astfel încât să nu fie posibilă scurgerea conținutului, avarierea sau murdărirea autocarului ori incomodarea celorlalți călători.
  3. Carucioarele pentru copii sunt considerate bagaje speciale si sunt transportate gratuit, in limita a unui carucior per calator, doar daca acesta este pliabil si are loc in portbagajul autocarului.
  4. Sunt admise la transport bicicletele, o singura bicicleta de calator in limita spatiului disponibil, contra unui cost suplimentar de 20 lei/bicicleta.
  5. Supravegherea bagajelor revine in responsabilitatea calatorului pe tot parcursul deplasarii, in special in statiile de oprire.
  6. Călătorul este răspunzător de orice pagubă cauzată de obiectele pe care le ia cu el în autocar.
  7. În afara bagajelor transportate gratuit, în limita a 30 kg, se admit contra cost și alte bagaje necesare călătorului, în locurile special amenajate din autocar, în limita spatiilor disponibile.
  8. Tariful pentru transportul bagajelor suplimentare însoțite se calculeaza in functie de volumul si greutatea acestuia si anume pentru bagaj mediu 15 lei ( L-60cm, l- 50cm, H-30cm, maximum 20kg ) si bagaj mare, 20 lei ( L-100cm, l-80cm, H-30cm, maximum 30kg).
  9. Tariful se încasează de catre conducatorul auto sau de catre Agentiile Normandia Service.
  10. Urcarea și coborârea bagajelor suplimentare în și din autocar se face exclusiv prin grija conducatorului auto.

  Conditiile si regulile generale de transport bagaje neinsotite, cu plata

  1. Predarea/ primirea coletelor si a bagajelor se face la cala autocarului sau la Agentiile Normandia, atat in statia de plecare cat si in statia de destinatie.
  2. Predatorul/ Expeditorul se va prezenta cu bagajul, cu minimum 15 minute inainte de ora de plecare a autocarului, in cazul in care il va preda direct conducatorului auto sau la Agentiile Normandia oricand, inainte de plecare, urmand ca bagajul sa fie predat conducatorului auto de catre personalul societatii.
  3. La predarea bagajului pentru transport, predatorul trebuie sa puna la dispozitie datele exacte ale destinatarului/primitorului (Nume, prenume, localitatea, nr telefon.).
  4. Destinatarul/Primitorul este obligat sa se prezinte, cu buletinul, la usa autocarului, in statia de destinatie pentru a-l ridica. In cazul in care nu se poate prezenta in momentul sosirii in statie a autocarului, coletul poate fi pastrat si la Agentiile Normandia, pana cand Destinatarul il poate ridica, acest lucru urmand a fi mentionat in momentul predarii.
  5. Coletele vor fi transportate intr-un loc special si separate de bagajele calatorilor, astfel incat sa ajunga in conditii de maxima siguranta la destinatar.
  6. Responsabilitatea deteriorării conținutului coletelor datorită ambalajului și marcajului incomplet sau necorespunzător, revine beneficiarului (predătorului).
  7. SC Normandia Service SRL nu răspunde de eventualele deteriorări datorate modului de ambalare ale bagajelor.
  8. SC Normandia Service SRL are dreptul să solicite despăgubiri beneficiarului în cazul în care în timpul transportului coletele au deteriorat compartimentul autocarului destinat transportului de bagaje.
  9. Predătorul este direct răspunzător de natura obiectelor introduse în bagaj.
  10. În cazul în care există suspiciuni bine întemeiate, de nerespectare a condițiilor de transport cu privire la natura obiectelor introduse în autocar , respectiv a materiilor și obiectelor excluse de la transport în conformitate cu prevederile legale (explozibili, substanțe chimice periculoase,  substanțe toxice sau corozive, substanțe urât mirositoare, arme de foc, muniție sau alte arme destinate vânătorii sau sportului, arme ascuțite, pumnale și cele cu aer comprimat, care pot fi folosite ca arme de atac și apărare, săbii, cuțite, animale vii,etc.), personalul societatii Normandia Service, cu acordul predătorului/expeditorului, are dreptul să verifice obiectele pe care aceștia le au în bagaje. Dacă în urma verificărilor s-a constatat că nu au fost respectate condițiile de transport, societatea va refuza de la transport bagajul în cauza.
  11. SC Normandia Service SRL raspunde pentru siguranta coletului/bagajului trimis. In caz de pierdere sau deteriorare din cauza transportarii, societatea desbagubeste beneficiarul cu suma maxima de 100 lei per bagaj. Daca bagajul contine bunuri de o valoare mai mare decat suma despagubita de societate, acest fapt intra in raspunderea beneficiarului.
  12. Prin achitarea tarifului de transport bagaje, beneficiarul ( predătorul) este de acord cu termenii și condițiile impuse la transportul bagajelor cu autocarele aparținând S.C. Normandia Service SRL, plata acestuia facandu-se la Agentii sau la conducatorul auto.
  13. In cazul in care destinatarul nu se prezinta pentru ridicare, coletul va fi pastrat in sediul firmei Normandia. Destinatarul va fi contactat telefonic si se va stabili o alternativa pentru a putea intra in posesia acestuia.
  14. Perioada de pastrare a bagajului in cazul in care nu il revendica nimeni este de 15 zile calendaristice.
  1. Tarifarea pentru coletele neinsotite va fi in functie de volum, incepand de la 10 lei pentru  pachetele mici, 15 lei pentru bagajele/coletele de dimensiuni medii ( L-60cm, l- 50cm, H-30cm, maximum 20kg) si 20 lei pentru bagajele/coletele mari. ( L-100cm, l-80cm, H- 30cm, maximum 30kg ).
  1. Pentru bagajele cu greutate mare ( materiale constructii, anvelope, electrocasnice, etc.)tarifarea se face per bucata, in conformitate cu preturile mai sus mentionate.

  Mentiune! In Agentiile din Horezu, Petrosani si Timisoara se pot preda/ridica bagaje oricand in timpul zilei, nu doar la orele de sosire/plecare a autocarelor!


TRANSPORTUL ANIMALELOR DE COMPANIE

Conform directivelor Comisiei Europene in autocarele Normandia animalele de companie pot fi transportate doar in cala de bagaje daca indeplinesc simultan urmatoarele conditii:

 • sa fie anuntate odata cu achizitionarea biletelor de calatorie atat pentru proprietar cat si pentru animalul sau de companie.Biletele vor fi cumparate anticipat iar pretul biletului pentru animalul de companie este acelasi ca al stapanuilui dar fara reduceri. In cazul prezentari cu anumalul la imbarcare, conducatorul auto are posibilitatea sa elibereze bon fiscal ca "Diferenta Bilet" doar in cazul in care sunt intrunite conditiile de transport.
 • sa posede documentele specifice pentru animalul de companie
 • animalul sa fie curat si sanatos
 • sa posede carnet de sanatate in care sa fie mentionat "clinic sanatos" de catre medicul veterinar
 • sa fie transportat in cusca de transport standard IATA.

Personalul angajat al firmei Normandia are dreptul sa dispuna daca animalul este sau nu acceptat la transport avand in vedere indeplinirea conditiilor obligatorii de transport precum si tinand cond de gradul de ocupare al autocarului.


Modificarea sau restituirea contravalorii biletelor cumparate anticipat din agentiile Normandia

 • Orice modificare a datei înscrisă pe biletul de călătorie se va anunta cu minim 24 ore inaintea plecarii. In aceasta situatie modificarea se va face fara penalizare si doar in limita locurilor disponibile pentru cursa solicitata ulterior.
 • Orice  renuntare la biletul de calatorie se va anunta in scris (prin email sau direct la agentiile firmei) cu minim 48 de ore inaintea plecarii. In aceasta situatie restituirea contravalorii biletului se va face cu retinerea a 20% din valoarea biletului de calatorie neutilizat. In caz de renuntare, dupa termenul de mai sus, nu se mai ramburseaza costul biletului, intrucat calatorul are dreptul de a-si reprograma plecarea intr-o alta zi in conditiile enumerate mai sus. Regula nu se aplica si pentru biletele achizitionate online.

NOTA DE INFORMARE

PRIVIND PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Regulamentul (UE) 679/2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date va intra in vigoare incepand cu 25 mai 2018 si poate fi descarcat de pe http://www.dataprotection.ro/servlet/ViewDocument?id=1262

SOC. NORMANDIA SERVICE SRL cunoaște importanța prelucrării datelor cu caracter personal și se angajează să protejeze confidențialitatea și securitatea acestora prin respectarea Regulamentului 679/2016.

SOC. NORMANDIA SERVICE SRL, cu sediul în Horezu, str. General Magheru, nr. 1, jud. Valcea, colecteaza datele cu caracter personal furnizate de dumneavoastră în scopul prestarii unui serviciu la cererea dvs. Datele colectate nu vor fi prelucrate in alte scopuri. Datele vor fi dezvăluite doar autoritatilor statului in temeiul obligatiilor legale.

Ce drepturi aveti si cum puteti beneficia de acestea?

Conform Regulamentului 679/2016 beneficiați de urmatoarele drepturi la informare și acces:

 • Dreptul de acces - poți obține din partea operatorului o confirmare privind prelucrarea datelor cu caracter personal și informații cu privire la modalitatea în care sunt prelucrate datele tale;
 • Dreptul la portabilitatea datelor - poți solicita să primești, în anumite condiții, datele personale pe care ni le-ai furnizat, poți solicita ca respectivele date să fie transmise altui operator;
 • Dreptul la opoziție - te poți opune prelucrării datelor atunci când prelucrarea are în vedere un interes legitim al operatorului;
 • Dreptul la rectificare – poți solicita corectarea fără întârzieri nejustificate a datelor inexacte;
 • Dreptul la ștergerea datelor ("dreptul de a fi uitat”) - poți solicita ca operatorul să îți șteargă datele personale;
 • Dreptul la restricționarea prelucrării - poți cere restricționarea prelucrării datelor;
 • Dreptul de a depune plângere - poți apela la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal în situația unei încălcalcari a drepturilor;
 • Dreptul de retragere a consimțământului - în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul tău, ți-l poți retrage oricând;
 • Dreptul de a nu fi supus unor decizii automate.

Pentru exercitarea acestor drepturi, puteți adresa societății o cerere scrisă, datată și semnată la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Orice solicitare se va soluționa într-un termen de 15 zile. În cazul în care încălcarea securității datelor cu caracter personal este susceptibilă să genereze un risc ridicat pentru drepturile și libertățile dumneavoastră, veți fi informat fără întârzieri nejustificate cu privire la această încălcare.

                                                                                      Echipa NORMANDIA SERVICE

 

Autentificare